fbpx
0

Korpa

 x 

Vaša korpa je trenutno prazna.

Otpočnite kupovinu

Naš HACCP tim sačinjava stručno osoblje, koje vam može pomoći pri uspostavljanju HACCP standarda, kao i u njegovoj primeni i sprovođenju „dobre higijenske prakse“ (DHP), odnosno „dobre proizvodne prakse“ (DPP), shodno vašim potrebama.

Osim profesionalnih sredstava i opreme za čišćenje, kod nas možete dobiti prateće sertifikate
, analize zdravstvene ispravnosti, liste hemijskih sredstava, ček liste i druge usluge koje zakon propisuje kao obavezne za HACCP.

Takođe za vas izrađujemo planove čišćenja, radne planove čišćenja opreme i alata (SSOP), i sprovodimo obuku osoba odgovornih za kontrolu i sprovođenje HACCP plana, za šta izdajemo pisane potvrde i protokole.
MI IMAMO REŠENJE ZA VAŠE PROBLEME!

Šta je to HACCP?
Haccp (Hazard Analysis & Critical Control Points) sistem predstavlja preventivni sistem u prehrambenoj industriji koji ima za cilj da primenom specifičnih metoda kontrole u određenim tačkama (CCP – kritične kontrolne tačke) spreči pojavu rizika u finalnom proizvodu.

haccp illustration

Primjena HACCP sistema je postala zakonska obaveza i u Crnoj Gori na osnovu Zakona o veterinarstvu „Službeni listu CG, br. 30/2012“ i Zakonu o bezbjednosti hrane „Službeni list Crne Gore, broj 14/2007“ .

Prednosti primene haccp sistema:
  • Poboljšava kontrolu procesa vezanih za hranu;
  • Redukuje pojave bolesti izazvanih sa hranom;
  • Osigurava snabdevanje stanovnika zdravstveno sigurnim prehrambenim proizvodima;
  • Omogućuje ispunjenje zahteva zakonske regulative i efikasniji inspekcijski nadzor;
  • Stalna predanost preduzeća u kontinualnom samo-ocenjivanju pa time i samopoboljšavanju;
  • Omogućava efektivniji i efikasniji rad prehrambenih preduzeća;
  • Pomaže kao dokaz pri žalbama i tužbama;
  • Bolja iskorišćenost resursa;
  • Omogućava efikasno uvođenje novih tehnologija i proizvoda;
  • Mere sledljivosti i bezbednosti koje smanjuju greške u radu.
Sertifikat jeste deo HACCP sistema, ali nije zakonska obaveza.
“Inspektori neće kontrolisati da li proizvođači poseduju sertifikat ili ne, ali imaju
zadatak da provere funkcionalnost HACCP sistema”

Glavni sastavni delovi funkcionalnog HACCP sistema su:
  • Dobra proizvođačka praksa - predstavlja niz preporuka koje je poželjno sprovesti u proizvodnji, preradi, skladištenju i snadbevanju hranom.
  • Dobra higijenska praksa - je skup postupaka kojima se obezbeđuje čisto, sanitarno okruženje za proizvodnju, preradu, skladištenje i snadbevanje prehrambenim proizvodima.
  • Standardne radne procedure - predstavlja skup uputstava za ostvarenje načela dobre higijenske i dobre proizvođačke prakse kao i neophodnih mera na kritičnim kontrolnim tačkama proizvodnje.
  • Firma Hygiene Systems MNE u saradnji sa drugim konsultanskim firmama vrši implementaciju sistema bezbednosti prehrambenih proizvoda (HACCP).

KAKO VAM MOŽEMO POMOĆI?


Usluge koje nudimo:
  • Proizvode vrhunskog kvaliteta Ekonomične, praktične, jednostavne za rukovanje i održavanje, koji imaju sve potrebene sertifikate koje odgovaraju HACCP standardima.
  • Obuka korisnika naših proizvoda kao i periodično obnavljanje obuke Obuka je postupak učenja u kojem zaposleni stiču znanje, veštine i stav neophodan da bi se proizvodi pravilno i efikasno koristili i da bi od njih dobili što bolje rezultate.
  • Izrada planova čišćenja
  • Planom čišćenja se osigurava odgovarajući nivo čistoće svih delova objekata, higijena zaposlenih i same opreme za čišćenje.
  • Sastavljamo dokumente potrebene za evidenciju uspešnosti i opravdanosti postupaka.
  • Pružanje konsultanskih usluga i saveta za uspešnu realizaciju dobre higijenske prakse.
Priručnik možete pogledati ovde.

Tagovi

Asortiman

Osvojite vaučer u vrednosti od 50 EUR * za kupovinu naših proizvoda
captcha